Hvem står bag Tunø festival

Sådan startede det hele

 

Forhistorien til Tunø Festival starter i 1986 hvor det Århusianske Jazz orkester Arosia er på Femø Festival. Her får orkesterets Tunø-glade banjospiller, Ernst Hornslet, idéen til at Tunø skal have en lignende Jazzfestival.

 

Senere på sommeren lufter han idéen for sin kammerat, den århusianske spillemand Per Rhode Nielsen, bedre kendt som P’sen, da de begge deltager i et arrangement på Tunø havn hvor den nye havnebro bliver individet.

 

De to bliver enige om at mad og musik på Tunø havn er en så god idé, at de allerede året efter i 1987, med hjælp fra en række gode venner, afholder en 3-dags festival på Tunø.

 

Tunø Festival blev således første gang afholdt i sommeren 1987. I tre dage fra d.26 – 28 Juni dannede Tunø hjemsted for en lille festival med jazz og folkemusik.

 

Den første festival havde, udover husorkesteret Mac P’sens, navne som Chris barber, Mac Calmans, Intercity, Trille og Poul Dissing på plakaten.

 

Siden hen er Tunø Festival vokset og har gennem mere end 30 år, lavet festival til musikglade gæster.

 

Den musikalske stil har forandret sig gennem årene og de forskellige musik udvalgsformænd har alle sat deres musikalske aftryk på Tunø Festival.

Støtteforeningen

 

Tunø Festival støtteforening anno 1993, er en forening stiftet af festivalens oprindelige initiativtagere med det formål at skabe en forening med tilknytning til Tunø Festival, hvor de tidligere aktive kan bidrage med råd, erfaring og økonomisk støtte til Festivalen.

 

Støtteforeningen hjælper hvert år med afholdelse af medarbejder festen og var i mange år den bærende drivkraft bag forårsfesten, som blev afholdt i Ridehuset i Århus. Støtteforeningen er en vigtig del af Tunø Festivals historie og erfaringsgrundlag.

Kontakt til støtteforeningen kan ske gennem

 

Formanden John Christiansen

tlf. 31192043

mail@johnchristiansen.dk

Støt os

HJÆLP OS MED AT HOLDE TUNØ FESTIVAL I LIVE.

Har du lyst til at støtte Tunø festival med et beløb, kan du enten sende et beløb af sted ved at udfylde nedenstående skema.

Alle beløb modtages med kyshånd.

Hvis du udfylder skemaet, får du inden for 24 timer en kvittering på mail med konto og donations nummer.

Hvis du ikke modtager en mail inden for 24 timer, beder vi dig sende en mail til kasserer@tunofestival.dk

Opgiver du cpr.-/cvr.-nummer, får du fradrag efter gældende regler fra SKAT. OBS!

 

Vi indberetter automatisk alle donationer over 200 kr. til SKAT.

 

KAN DET VÆRE LETTERE?