Musik

Skoleskibet

Skoleskibet er en sømandskvartet, som spiller alle de sømandssange man burde kende, deriblandt egne sange samt ”sømandtiserede” versioner af andre kunstners sange.

“Vi spiller hvor end, der er brug for at skuden ligger til, og sørger for brusende musik til de våde varer og de sangglade struber,” siger de i bandet.

Genremæssigt har musikken rødder i den danske kategori, og bevæger sig lige fra Fiskerens Sang fra filmen Flådens Friske Fyre til nyere sange som Nik og Jays Lækker, dog med forbehold for få afstikkere til den engelske kategori. Sangene udføres med et glimt i øjet, og har til formål at underholde publikummet.

Besætningen består af Peter Kastrup Krogh på guitar, Casper M. Sønderby på bas, Johan Kastrup Krogh på cajon og andet percussion og lokale Michael Lyster Brams på banjo, hvor vokalen udøves af hele besætningen.

Alberte

Efter Albertes efterårs-bogudgivelse Kastevind - erindringsglimt fra barndom og ungdom, fortsætter historierne i musikken, live på scenen, med nye og gamle numre fra Alberte Windings repertoire. Albertes sange om at finde kærligheden, om at holde gamle og nye venner i hånden, om de mørke dage og de lyse nætter, bliver kædet sammen af små anekdoter. Fra barndommens sodavand med brus og udi det voksne livs komplicerede dans med kærester, fester, børn og alt det der gudskelov kommer efter. ”Vi vil altid gerne sende folk varmt afsted, og vi gør os umage for at være sammen, der hvor stemningen har den rigtige tykkelse til musik. Der hvor det skrøbelige knækker og bliver til et smil.”

Tørfisk

I 39 år har Thyborøn bandet TØRFISK, turneret rundt i det ganske danske land og så er det værd at nævne, at det er med den samme besætning, som da det hele startede i 1981. TØRFISK's koncerter bærer præg af en blanding af både det nye og det velkendte. For når man har et helt "Vesterhaw" af numre i bagkataloget, er det svært at sige farvel til de gamle (gode) sange. Og så er der den simple grund, som de selv siger: "at de ikke mønstrer mere end tre-fire akkorder på strengeinstrumenterne", som netop de gamle numre er bygget op over.

John Mogensen Jam

John Mogensen Jam – Er musikere med mere end 1000 jobs bag sig! Hvilket gør, at bandet er velspillende og har overskud til små fortællinger imellem sangene. De røde seler samt det flotte skæg er naturligvis også en del af bandets image – så tankerne ledes hen på John Mogensen.
De største John Mogensens hits – 2 mennesker på en strand – Ensomhedens gade nr. 9 – Så længe jeg lever osv.
Er alle på setlisten. Bandet skilles sig ud ved, at have en god, dygtig forsanger, som er ”gammel” revy skuespiller/musiker og har stået på scenen siden hans unge dage.
Der er garanti for syng med sange og få en sving om til alle de gode sange, som John Mogensen JAM spiller. God fornøjelse

Henning Stærk

I 2019 fylder Henning 70 år og det fejrer han med manér sammen med sit store og trofaste publikum i det ganske land, når han med sit velspillende band fortsætter ‘The Never Ending Tour’.

Henning Stærk indspillede sin første single i 1967 og senest, i 2017 og 2018, udgav Henning to nye singler digitalt: ’Big Boss Man’ og ’Someone You Love’. Sidstnævnte skrevet af Tina Dickow.
Men Henning Stærks første single kom allerede i 1967. Den var på 7” vinyl, som var datidens medie. Udover digitale singler, kan man i en ny video få et kig i kulissen til en øvesession med orkesteret. ”Et liv med rock’n’roll er ikke skånekost. Og mange i min generation – mig selv inklusive – har været hårde ved sig selv. Men lysten til musikken og den magi, der opstår, når man spiller en koncert for et medlevende publikum, holder mig i gang” siger han. ”Lysten til at spille er stadig fuldstændig intakt. Og med årene er jeg blevet stadigt gladere for at spille lige nøjagtig den musik, jeg holder allermest af” siger Henning Stærk.

Bogfinkevej

Den er god nok. Der findes faktisk en Bogfinkevej – well, der findes nok ligeså mange som der er pipkvarterer rundt omkring i Danmark. Men lige i dette tilfælde ligger den i Aarhus, og det var netop her de tre grundlæggere af bandet Bogfinkevej - Søren Karim Bech, Laurits Gad og Mads Horsdal – mødtes i et lille musikkollektiv, der skulle vise sig at være den perfekte ramme for trioens musikalske opstart. Søren og Mads kommer fra hip hop-miljøet, mens Laurits er klassisk singer/songwriter med den akustiske guitar som udgangspunkt. Det krævede lige lidt tilvænning for de to rappere – men på magisk vis ramte Bogfinkevej allerede plet med deres allerførste udspil. ”Smilets by” var en ode til hjembyen – og i marts ´16 lagde Bogfinkevej en jamudgave af sangen på YouTube, hvor bl.a. Wafande fandt og delte den og hvor den bredte sig så godt, at det på kort tid blev til mere end 90.000 visninger. Siden er den blevet fulgt op af flere varme tracks som ”Iben Hjejle”, ”Rutine rutine rutine”, ”Solen skinner altid på den anden side af skyerne”, ”Privatfest” og senest ”Ikaros”. Blandt Bogfinkevejs støtter finder man også Steffen Brandt, der har haft dem med på TV-2 turne 

Sonja Hald

Drilsk, livskraftig, dansk indierock

… vindskæve, finurlige tekster - bugnende med ordspil og referencer til både C.V. Jørgensen og Skaløe.

​'Klæk' sagde det, da velfærdsstaten Danmark gik i krig. 'Klæk' sagde det, da Finansministeren solgte sit land og Skat pissede milliarder væk for et par fadøl. 'Klæk' sagde det, da sindet fik nok og måtte udvide.

Og ’Klæk’ siger det, når Sonja Hald følger op på 'Vækstplanen' med deres andet album den 25. februar 2017.

​Det er nu slaget skal stå og det er ikke for tøsedrenge. Du har måske set den mystiske skikkelse på turné rundt i landet sammen med Magtens Korridorer, Folkeklubben eller Kim Larsen. Måske under en ophedet debat om kønskvoter på de danske festivaler, har du bemærket dem.

Kalle Mathiesen

Kalle er en konservatorieuddannet trommeslager, der har skabt sig en utrolig karriere med sit one-man show 'Kalles World Tour'. Ud fra devisen :”Der er musik i alt og alt er musik”, underholder Kalle med balloner, boremaskiner, pivedyr og ridderhjelme. Kalle har spillet på gader og stræder overalt i Danmark, og reelt set det meste af verden. Det eneste du kan være sikker på ved Kalle Mathiesen er, at du ikke kan være sikker på noget som helst. Kalle spiller også meget på bas til koncerten og bruger Loopstation, som er en form for sampler, der kan optage alle slags lyde. I 2013 blev han skandinavisk mester i Loopstation, og var desuden Lars Hjortshøjs musikalske sidekick i showet 'My Danish Collection'.

Kalle har lavet radio i form af 'Weekensax' på Radio24/7, og han er kendt fra TV: 'So Ein Ding', Natholdet og Kalles Danmarks Tour på Ramasjang.

Rock Parade

Har I hørt om ´Den Syngende Bager` fra TV programmet Talent i 2008 samt Voice - Danmarks Største Stemme i 2012?

Han går i hverdagen under det borgerlige navn Thomas Pedersen, og er indehaver af en af Danmarks stærkeste og største stemmer. Nu kan Thomas opleves med fuld band i Rock Parade. Rock Parade er en håndfuld af Danmarks mest rutinerede og erfarne musikere, der blandt andet har spillet sammen med musikere fra Innocent Blood, Shotgun Revolution, Rammstein Jam, Pretty Maids, Mike Tramp, Skullclub, Infernal m.fl. Rock Parade er et cover-rock hold, som brager ud over scenekanten, med nogle af de største hits igennem tiden. Rock Parade er så priviligeret at have en herre med på guitar, der bla. også rykker i strengene i det danske Rock band Skullclub - bakket op af nok danmarks strammeste (på den fede måde) trommeslager, som ikke er bleg for at fyre op under tønderne, når deres bassist leverer de groovy rytmer, og de sammen danner et Rock-Lokomotiv der sætter gang i alle muskler i kroppen.

 

Daniel Jul

Når Daniel Jul skriver sange er teksterne på dansk og kredser om alt fra kærlighed til samfundsrelaterede og hverdagslignende emner. Han er eftertænksom i sine altid enkle men komplekse sangtekster. Som sangskriver og musiker er han indlevende, ærlig og nede på jorden. En ung mand med noget at fortælle. Han har aldrig fulgt populærkulturen, men lyttet til den musik, som han synes er interessant. Det afspejler sig i sangskrivningen og kompositionerne, som fremstår old school, men alligevel aktuelle og med en moderne twist. Trods Daniels unge alder, har han allerede utallige koncerter bag sig rundt i hele landet både solo og med band. Blandt andet som support for Aura, Mathilde Falch, Juncker og Johnny Madsen. 2018 var et stærkt år for den unge sangskriver. Pladekontrakt, airplay, og et hav af koncerter. Debutsinglen røg i rotation på Danmarks Radio og blev produceret af teamet bag Jacob Dinesen og Peter Sommer. 

Forklædt som voksen

Alle kender Kim Larsens fantastiske og vedkommende sange, der, på smukkest mulig vis, stadig forener danskerne på tværs af generationer, holdninger og geografi, og selvom Spillemanden nu selv har takket af, vil vi andre mindes disse vidunderlige sange ved at synge dem - sammen!! Band og publikum bringes i musikalsk øjenhøjde, og der er ingen på scenen der vil være klædt ud som Kim Larsen eller påstår de lyder ligesom Gasolin. Til gengæld vil der være hans bedste sange og sjove anekdoter, og der vil selvfølgelig være masser af fællessang, så publikum bliver trukket med ind, og bliver til en stor og aktiv del af arrangementet.
Til at styre fællessangen, er der selvfølgelig et band. I front står forsanger/bassist Frank Jensen og Thomas Beck; guitar og kor. Med sig har de Esben Hoffer Henriksen på keyboards og kor, samt Ulrich Vognsen Hein på trommer.
Superrutinerede musikere, der tilsammen har spillet mere end 2000 koncerter i ind- og udland, og som formår at engagere publikum i en sjældent set grad.

Lis Sørensen

Hendes musik er flyttet ind i os og blevet en del af det lydspor, vi lever vores liv til. Tonerne, ordene og stemningen er som indre skridt, der driver os frem og har gjort det så længe, vi kan huske. Lis Sørensen har været en del af dansk musik, siden hun var ganske ung, og at hun nu kan fejre tredive års jubilæum som soloartist, overrasker nok i virkeligheden de færreste.

Hun har fulgt sin egen generation lige fra de selv var unge, blev forældre og til nu, hvor også børnebørnene lytter med.

Det startede med Shit & Chanel tilbage i 1974 og så for tredive år siden, i 1983, sprang Lis Sørensen ud i solokarrieren med sit første album i eget navn. Et album, som anslog kærlighedens altopslugende evne som det tema, hendes solo-karriere siden har haft som omdrejningspunkt. I 1989 ramte Sørensen sit foreløbige kommercielle højdepunkt med Hjerternes Sang, som solgte 350.000 eksemplarer, og mere end noget andet blev soundtracket til vores liv i de år. Lis Sørensen er den store og varme stemme bag nogle af vor tids største hits, og alle danskere kender hendes klang.

Jes Busk

Jes Busk er raffineret stand-up med dybde og måske med en lille smule mere bid og underfundighed end sine yngre kollegaer. Jes er klar med et show, hvor han blander stand-up, musik og gæsteoptrædener fra sin omgangskreds i stand-up og musikbranchen, som han har været en del af gennem de sidste mange år. Med sig har han soultrioen ”Soulmeeting”, der spiller god gammel soul imellem hans jokes og historier.

Jes blev verdensberømt i Danmark, da han stillede op i ”Danmark har Talent” i efteråret 2019 med tørt og upassende stand-up. Dommerne var begejstret og sendte ham videre til live showsene, hvor seerne sms’ede ham til en flot placering, som én af de tre der fik flest stemmer. Jes har bevæget sig rundt i den danske musikbranche siden 1977, og startede sin karriere som komiker i en alder af 53 år på opfordring af en gammel chef og kollega Steffen Brandt (TV2). Jes er en af de stand-up’ere der stadig læser papir aviser, og som lægger vægt på sofistikeret, finurlig og underspillet humor. Jes tager fat emner som irriterende teenagere, kongehuset, kristne homoseksuelle, velfungerende hashrygere og hans etnisk udfordrede ven Omar på 17, som han kun kender fordi det var ham der stjal hans motorcykel.

Irish 5

Der er ting, så essentielle at de ikke tåler nogen form for ændring; At dronningen taler til nytår, at spise persille sovs til stegt flæsk – og at Irsh 5 spiller på Tunø Festival..

 

Irish 5 er Østjyllands bedste bud på en flok velspillende og velsyngende fortolkere af det bedste fra den irske, skotske, engelske og amerikanske folkemusiktradition.

Hovedvægten i bandets repertoire er lagt på den irske musik, især med afsæt i det vokale, som krydres med virtuose instrumentale numre.

Musikerne har baggrund i folk-bands, der har præget det østjyske musikliv i årtier f.eks. Toast, Tømmermænd, Punkt 22, Mac P’sens, Tradish m.fl.

Henrik Bolding

Henrik Bolding er østjydsk sanger og guitarist…… eller guitarist og sanger…… frit valg. Ingen sang er for lille, ingen er for stor. Med en stærk stemme og en swingende guitar er syng-med musikken på plads. En tæskegod baggrund, hjemmelavet i hjemmestudiet, bakker op ved dansen.

Et anlæg der duer, bl.a. med trådløs mikrofon, gør showet komplet. Den gode aften på et værtshus, til en byfest, den private fest….. Alle steder, hvor der er brug for liv, lyd og humør. Er du ude efter et rockvrag, der møder småberuset og helst for sent, må du lede et andet sted. Henrik kommer i egen bil, til tiden og checket. Fordi sådan vil du sikkert have det! Henrik Bolding magter såvel korte som lange jobs, store som små. For gamle og unge (bare de er myndige), og gerne i et stort, fornøjeligt mix.

Henrik spiller fra hjertet. Der er ingen sætliste eller spilleplan, men en kompetent fornemmelse af, hvilket nummer der er det rigtig at tage – LIGE NU.

Party Planet

Party Planet har erfaring fra mange typer jobs; fra natklubber og bryllupper til firmafester og festivaler. Vi spiller de sange, du havde glemt, du kan synge med på! Dertil får du en lækker blanding af powerpop og guitarrock over i nyere hits, du ikke kan sidde stille til, og en håndfuld skønne 80’er-klassikere, du elsker.

Men det vigtigste er at Party Planet altid holder en kæmpe fest på scenen, så I kan få en fest på dansegulvet. Spilleglæden kommer ud over scenekanten og det smitter!

Siden bliver opdateret løbende....